Bine ai venit la Cartea de bucate cu noi retete zilnice!

Voteaza pentru reteta ta favorita, strange cat mai multe puncte si castiga premii minunate.

Tort special cu crema de vanilie si capsuni

Bucatar Sef:

Felul de mancare: Desert

Pregatire:

Voturi: 137
Printeaza reteta Adauga reteta la favorite.

Pentru preparare iti trebuie:

  • 3 lingura unt
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 500 gr capsuni
  • 5+2 lingura zahar
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata alba
  • 5 lingura faina
  • 1 esenta rom
  • 3 lingura cacao
  • 1 plic gelatina
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 3 lingura amidon
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 ml apa pt sirop
  • 4 lingura zahar pt sirop
  • 1 lingurita unt pt glazura
  • cateva capsuni pt decor

Instructiuni pentru Tort special cu crema de vanilie si capsuni:

Batem ouale cu zaharul pana se albesc. Adaugam faina si praful de copt. Omogenizam compozitia apoi turnam in forma de tort si dam la cuptor.
Dupa ce se raceste taiem blatul in doua.
Pregatim crema astfel:Intre timp preparam crema astfel: dizolvam amidonul in doua trei linguri de apa rece ca sa nu faca cocoloase apoi il adaugam peste laptele rece. Adaugam ouale si zaharul si punem sa fiarba la foc mic avand grija sa mestecam intruna ca sa nu se lipeasca.Cand a dat in clocot oprim focul, adaugam untul si semintele din pastaia de vanilie si incorporam. Lasam sa s eraceasca avand grija sa mestecam cand si cand sa nu capete crusta.
Batem frisca si o incorporam in crema de vanilie .
Punem intr-o craticioara 200 gr de capsuni taiate cubulete , adaugam 2 linguri zahar si le lasam pe foc pana se topeste zaharul si se ingroasa usor zeama lasata .Dupa ce se racesc le adaugam in crema.
Pregatim siropul astfel : Caramelizam 4 linguri de zahar apoi completam cu apa si lasam pe foc sa se dizolve. adaugam romul si lasam sa se raceasca.
Punem primul blat pe un platou si asezam in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop.
Taiem felii capsunile si le asezam pe laterale.
Punem crema si asezam cel de al doilea blat pe care il insiropam cu siropul ramas.
Topim ciocolata amaruie impreuna cu frisca lichida intr-o craticioara la bain-marie. Turnam pe toata suprafata tortului.
Topim la bain-marie ciocolata alba impreuna cu untul. Punem intr-o punguta pe care o intepam la un capat si desenam cercuri concentrice pe suprafata tortului. Cu un scobitor trasam dungi: una din centru inspre exterior , urmatoarea din exterior inspre centru si tot asa.
Topim ciocolata si tragem cateva capsuni prin ciocolata apoi le asezam pe tort pentru decor.

Comenteaza aceasta reteta

Gatit de Postolache Violeta

http://www.caietulcuretete.com/

Uita-te la alte retete de la Postolache Violeta