Bine ai venit la Cartea de bucate cu noi retete zilnice!

Voteaza pentru reteta ta favorita, strange cat mai multe puncte si castiga premii minunate.

Gogosi pufoase moldovenesti

Bucatar Sef:

Felul de mancare: Desert

Pregatire:

Voturi: 31
Printeaza reteta Adauga reteta la favorite.

Pentru preparare iti trebuie:

  • 2 buc. oua
  • 250 gr lapte
  • 500 gr ulei
  • 5 gr sare
  • 100 gr zahar
  • 200 gr zahar pudra
  • 10 gr drojdie
  • 600 gr faina

Instructiuni pentru Gogosi pufoase moldovenesti:

Se pune faina intr-un vas.Se face loc la mijloc pentru drojdie sare zahar ouale batute spuma si putin lapte dupa care amestecam bine si lasam sa dospeasca vreo 20 min.Adaugam restul de lapte...completam cu faina daca mai trebuie pana ce ne iese un aluat vartos.Punem putin ulei pentru fragezirea aluatului si il framantam pana nu se mai lipeste de maini.Lasam sa creasca aluatul cca 1 h.Dupa ce a crescut intindem foaie pe faina putin groasa 0.5-1 cm si le dam forma(rotunda.ovala.....cum doriti) si le lasati sa creasca iarasi.Le punem in ulei incins si le prajim pe o parte si pe alta dupa care le dam prin zahar pudra.Se servesc calde.Sunt foarte delicioase si usor de facut.Pofta buna!!!

Comenteaza aceasta reteta