Bine ai venit la Cartea de bucate cu noi retete zilnice!

Voteaza pentru reteta ta favorita, strange cat mai multe puncte si castiga premii minunate.

Chec la metru cu glazura de ciocolata

Bucatar Sef:

Felul de mancare: Desert

Pregatire:

Voturi: 54
Printeaza reteta Adauga reteta la favorite.

Pentru preparare iti trebuie:

  • 1 buc. praf de copt
  • 350 gr unt
  • 6 lingura cacao pudra
  • 4 buc. oua
  • 4 lingura lapte
  • 7 lingura ulei
  • 600 gr zahar
  • 8 lingura apa
  • 4 lingura faina alba
  • 1 buc. zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie

Instructiuni pentru Chec la metru cu glazura de ciocolata:

Preincalzim cuptorul la 200 grade, ungem cu unt si tapetam cu faina 2 tavi de chec . Separam galbenusurile si le frecam cu 250 grame zahar pana se albesc si se topeste zaharul.se adauga pe rand cele 7 linguri de apa calduta, apoi uleiul si faina amestecand de fiecare data sa se incorporeze ingredientele.La urma se adauga albusurile batute spuma tere cu un praf de sare si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Aceasta compozitie se imparte un doua, iar in jumatate se pune 2 linguri de cacao. Turnam fiecare compozitie in tava si punem la copt la foc mic 35 minute. Cand sunt gata se pun la racit pe un gratar.
Intre timp preparam crema.Punem la fiert 350 ml lapte amestecat cu 4 linguri de faina ( se amesteca cat timp laptele este rece.) Se fierbe pana capta consistenta unei budinci. Se adauga zaharul vanilat si se lasa la racit ( dca e nevoie intr-un vas cu apa rece.)Frecam spuma 200 grame unt cu 200 grame zahar pana devine cremos si amestecam impreuna cu laptele fiert cu faina.
Taiem checurile felii de 1 cm si le ungem cu crema asezand feliile unse una langa alta intercaland cele cu cacao cu cele fara. Trebuie sa folosim mai multe platouri intrucat iese o prajitura de aproximativ un metru lungime.
Cand este gata o punem la rece si facem glazura.Fierbem 150 gr zahar+ 150 gr unt+ 4 linguri cacao+ 4 linguri lapte pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca putin apoi intindem peste checuri. ( nu folositi cacao pt micul dejun pentru ca se zhariseste si nu iese o glazura lucioasa.)
Lasati prajitura la rece cel putin 4 ore, apoi pentru a o servi se taie felii diagonale. Aceasta prajitura poate inlocui cu succes un tort avand un aspect festiv. Pofta buna.

Comenteaza aceasta reteta

Gatit de Croitor Camelia

Consider ca orice mancare trebuie sa fie pregatita in 45 " si adevarata sare in bucate este dragostea pe care o pui in fiecare farfurie.

Uita-te la alte retete de la Croitor Camelia