Bine ai venit la Cartea de bucate cu noi retete zilnice!

Voteaza pentru reteta ta favorita, strange cat mai multe puncte si castiga premii minunate.

Malasolca

Bucatar Sef:

Felul de mancare: Garnitura

Pregatire:

Voturi: 36
Printeaza reteta Adauga reteta la favorite.

Pentru preparare iti trebuie:

  • 1 lingurita otet de mere
  • 1 buc. marar
  • 10 buc. cartofi
  • 1 varf sare
  • 1 varf piper
  • 4 buc. peste sarat
  • 1 buc. usturoi (capatana)
  • 1 buc. castravete
  • 1 ceasca smantana

Instructiuni pentru Malasolca:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja cu putina sare.Dupa ce au fiert se lasa la racit 20 de minute , dupa care se curata si se taie in sferturi pe lungimea cartofului.
Intre timp pestele trebuie sa stea cel putin o ora si jumatate in apa rece pentru desarare.
Dupa ce ati terminat cu cartofii, puneti la fiert si pestele.
Cand a fiert ,curatati pestele de solzi si oasele mai mari si il asezati pe un platou alaturi de cartofi.
Curatati o capatana de usturoi, o zdrobiti bine si frecati cu putina sare si ulei pana se omogenizeaza.Adaugati o jumatate de lingurita de otet peste usturoi amestecand in continuare.Adaugati treptat smantana pana ce aceasta se omogenizeaza cu usturoiul, si optional puteti adauga un galbenus de ou in compozitie.
Sosul de usturoi obtinut se pune peste cartofi si pește , din belsug si daca vreti puteti adauga deasupra si niste marar tocat marunt.

Se serveste imediat alaturi de un pahar de palinca de Bihor sau de un pahar de vin alb demisec.

Va doresc pofta buna !

Comenteaza aceasta reteta

Gatit de busuioc raluca

ador sa gatesc pentru cei dragi mie

Uita-te la alte retete de la busuioc raluca